• Sedam udruženja poljoprivrednika najavilo protest, među njima i dva iz južnog Banata

  Predstavnici sedam uduženja poljoprivrednika najavili su nove proteste nezadovoljni ispunjenjem zahteva koji su dogovoreni prošle godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sedam udruženja poljoprivrednika najavilo protest, među njima i dva iz južnog Banata
  Foto: Pixabay

  -Nakon neispoštovanog dogovora sa sastanka održanog 05. juna sa ministrom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandrom Martinović, predstavnicima ministarstva finansija i Uprave za agrarna plaćanja da će sazvati novi sastanak kako bi nas informisali o realizaciji dogovorenih zahteva od prošle godine, i dalje nismo dobili odgovor na mail koji je poslat za zahtev za naredni sastanak. Shodno tome naš zaključak je da novi sastav ministarstva izbegava odgovore i ne rešava u dogovorenom roku ono što je potpisano i dogovoreno do sada. Kod nas poljoprivrednih proizvođača nepoštovanje date reči znači prevara dok se to u politici možda zove drugačije. 

  U slučaju da se ne ispoštuju dogovoreni zahtevi moraćemo po starom receptu pregovarati sa onima koji su odgovorniji, stručniji i koji će imati više sluha da štite Srpsku poljoprivredu i rešavaju probleme kojih ima i previše. Sedam Udruženja je jednogolasno donelo odluku da se na obmane neće ćutati i da ćemo protestima opet ići do rešavanja problema u poljoprivredi- navodi se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

  Poljoprivrednici traže:

  -17000 dinara za sertifikovano seme
  -upis parcela na osnovu izjave ili po drugom osnovu
  -100000 dinara za junice
  -stopiranje nekontrolisanog uvoza mleka
  -regulisanje robne berze.

  Ovom prilikom svim poljoprivrednicima želimo uspešnu žetvu ozimih useva a nakon toga pozivamo sve koji su nezadovoljni i koji žele da se ispoštuje dogovoreno na OPŠTI PROTEST na teritoriji cele Srbije- istaknuto je u saopštenju.

   Saopštenje su potpisala Poljoprivredna Udruženja: „Stig“ Požarevac „Naše mleko“ „Složni Pidikanci“ Bavanište „Brestovački Ratari“ „Spas i opstanak Zapadne Srbije“ „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ “ Severni Banat“ Kikinda

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Uhapšen lekar u Kragujevcu, uzeo mito za carski rez

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Đ. M. […]