• Sektor za vanredne situacije MUP-a je do sada formirao 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite

  Svetski dan civilne zaštite, 1. mart, ima za cilj ukazivanje na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća, katastrofa i suočavanju sa njima, kao i da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sektor za vanredne situacije MUP-a je do sada formirao 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite
  Foto: MUP Srbije

  Civilna zaštita predstavlja organizovan odgovor države na opasnosti koje ugrožavaju stanovništvo, materijalna dobra i životnu sredinu u slučaju vanrednih situacija, koje prevazilaze mogućnosti redovnog delovanja nadležnih organa.

  Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je, do sada, formirao 111 specijalizovanih jedinica civilne zaštite za zaštitu i spasavanje. Osnovnu obuku prošlo je 2.857 pripadnika koji su raspoređeni u specijalizovane jedinice civilne zaštite za gašenje požara, spasavanje na vodi i pod vodom, pružanje prve pomoći, radiološko-hemijsko-biološku zaštitu, spasavanje iz ruševina i za zbrinjavanje ugroženih.

  Podsećamo, Međunarodna organizacija za civilnu odbranu, koja promoviše rad službi civilne zaštite širom sveta i ukazuje na značaj njihove saradnje i potrebe solidarnosti u zajedničkoj borbi je, na Generalnoj skupštini 1990. godine ustanovila 1. mart kao Svetski dan civilne zaštite.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija