• Seničić: Vakcinisani će imati privilegije prilikom putovanja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas je trenutno jedino izvesno da će lakše i relaksiranije putovati oni koji su vakcinisani.

  „Svi ostali moraće da rade PCR ili antigenske testove za ulazak u druge zemlje. Ne znam da li je to dobro ili ne, ali sve ide u tom pravcu da će vakcinisani imati privilegije u odnosu na ostale“, istakao je Seničić gostujući na TV Prva.

  On naglašava da će morati da se sačeka da svaka zemlja objavi protokole da bi se videlo na koji način će moći da se uđe u svaku od njih.

  „Preporuke Evropske komisije nisu obavezujuće, tako da svaka zemlja EU može da donese svoja pravila“, naglašava Seničić.

  Onima koji žele da putuju u inostranstvo, Seničić preporučuje da dobro iščitaju uslove za ulazak u zemlju u koju žele da putuju. Sva uputstva o tome mogu da se nađu na sajtu JUTA i Ministarstva spoljnih poslova, a Seničić upozorava građane da nisu isti uslovi za boravak u nekoj zemlji ili tranzit kroz nju.

  Na pitanje šta ako neka zemlja ne priznaje određenu vakcinu, kao što Nemačka ne priznaje Sinofarm vakcine, Seničić odgovara da, u tom slučaju, građanin Srbije koji želi da uđe u Nemačku mora da radi PCR test.

  Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović naglasila je da se u Srbiji izdaju dve vrste digitalnih zelenih sertifikata – za Srbiju i za zemlje EU.

  Ona je istakla da je do sada izdato oko 414.000 digitalnih evropskih sertifikata.

  Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je danas je trenutno jedino izvesno da će lakše i relaksiranije putovati oni koji su vakcinisani.

   
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]