• SKORO MILION OPOMENA PORESKIM DUŽNICIMA: Doneta rešenja, počinje prinudna naplata

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima.

   

  Iz Poreske uprave su dodali i da imaju jednak tretman za sve poreske obveznike.

   

  Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena pokrenuta je prinudna naplata poreskog duga donošenjem 264.007 rešenja, i to iz svih predmeta prinudne naplate. 
   

  Poreska uprava je dodala da primenjuje i zakonsku mogućnost naplate poreskog duga u postupku stečaja, kao i naplatu po odobrenim reprogramima dugovanog poreza. 
   

  Ta služba je podsetila da je poreskim obveznicima, koji za to ispunjavaju uslove, ponuđena mogućnost reprograma, odnosno isplate duga u jednakim ratama na period od 60 meseci. 
   

  Prema poreskim obveznicima primenjivane su mere redovne naplate, a gde te mere nisu dale tražene rezultate preduzete su mere prinudne naplate poreskog duga, i to kod svih dužnika kod kojih nema zakonskih zabrana za to.

  Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]