• Srbija treća na listi najviše novčano kažnjenih reprezentacija tokom Evropskog prvenstva

  Fudbalske reprezentacije Hrvatske, Albanije i Srbije su selekcije koje je Uefa najviše novčano kaznila zbog ponašanja navijača tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija treća na listi najviše novčano kažnjenih reprezentacija tokom Evropskog prvenstva
  Foto: Pixabay

  Na prvom mestu neslavne liste nalazi se Hrvatska koja će morati plati 220.000 evra kazne.

  Na drugom mestu je Albanija sa 171.000 evra, a na trećem je Srbija sa ukupnom kaznom od 166.000 evra.

  Samo tri reprezentacije nisu kažnjene, a to su Francuska, Španija i Slovačka.

  Tokom grupne faze takmičenja, Uefa je izrekla kazne u ukupnom iznosu od preko 1.2 miliona evra, a od toga čak 719.375 evra otpada na bacanje predmeta, prenela je Hina.

  Navijači na stadionu plaćaju kauciju od tri evra, pri kupovini piva, koju mogu tražiti nazad ako vrate plastičnu čašu. Međutim, veliki broj čaša završio je na terenu, a glavna meta bili su protivnički igrači, posebno prilikom izvođenja kornera.

  Prve plastične čaše su uletele na teren već na otvaranju turnira, susretu između Nemačke i Škotske, a od 36 utakmica po grupama na 25 duela navijači su bacali čaše na teren.

  U sedam od tih 25 utakmica, navijači obe reprezentacije su bili odgovorni za bacanje predmeta, a 19 od 24 reprezentacije su kažnjene zbog tog prekršaja.

  Najgore su zbog bacanja predmeta prošle Mađarska, Švajcarska, Hrvatska i Srbija koje su dobile novčane kazne u sve tri utakmice u grupi.

  Ostali prekršaji koji su doneli novčane kazne uključuju bakljade, dimne bombe, upad na teren, korišćenje lasera, nedolične poruke…

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za šest meseci živorođeno 28.606 beba

  Republički zavod za statistiku saopštio je da je za prvih šest meseci ove godine u Srbiji živorođeno 28.606 beba, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za dva odsto. […]