• Srbija u prvom polufinalu Pesme Evrovizije u Malmeu

  Predstavnik Srbije nastupiće u prvom polufinalu Pesme Evrovizije koje se održava 7. maja, odlučeno je žrebom u Malmeu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srbija u prvom polufinalu Pesme Evrovizije u Malmeu
  Foto: Pixabay

  U Malmeu, gradu domaćinu ovogodišnje „Pesme Evrovizije“, održan je žreb za raspoređivanje učesnika po polufinalima na ovogodišnjem festivalu koja će se održati 7. i 9. maja.

  Na ovogodišnjem „Evrosongu“ takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu.

  Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 7. maja.

  Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.

  U drugom polufinalu takmičiće se predstavnici 16 zemalja: Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

  Kada je reč o finalistima, žrebom je utvrđeno da će Švedska, Velika Britanija i Francuska glasati u prvom polufinalu, dok će Španija, Italija i Nemačka glasati u drugom polufinalu.

  Srbija će svog predstavnika odabrati na festivalu „Pesma za Evroviziju 2024“ koji će se održati 27. i 29. februara i 2. marta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]