• SRBIJA: Uskoro se ukida overa zdravstvenih knjižica

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić najavila je u petak, 7. aprila da će overavanje zdravstvenih knjižica biti ukinuto u narednih nekoliko meseci, a da od juna počinje faza testiranja novog sistema u kojem će se umesto papirnih zdravstvenih knjižica koristiti kartice.

  – Od juna počinje faza testiranja i polako ćemo puštati taj sistem, rekla je Ana Brnabić.

  Prema njenim rečima, to će biti završeno u nekoliko narednih meseci.

  Na pitanje kada će na adrese građana početi da stižu elektronske zdravstvene knjižice, ona je rekla da je to pitanje za Republički fond za zdravstveno osiguranje.

  Građanima koji su pre više od pet meseci podneli zahtev da im se na kućnu adresu dostavi elektronska zdravstvena knjižice, ona još nije uručena niti su obavešteni kada će je dobiti.

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ana Brnabić najavila je da će overavanje zdravstvenih knjižica biti ukinuto u narednih nekoliko meseci, a da od juna počinje faza testiranja novog sistema u kojem će se umesto papirnih zdravstvenih knjižica koristiti kartice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]