• Srpski veslači ne mogu na Olimpijske igre – savez hitno reagovao

  Izvršni komitet Svetske veslačke federacije (FISA) doneo je odluku da suspenduje Veslački savez Srbije zbog neizmirenih finansijskih obaveza za Svetski kup 2022. i Svetsko prvenstvo 2023. godine, što bi značilo da srpski veslači ne idu na Olimpijske igre. VSS je odmah reagovao saopštenjem u kom se navodi da će se situacija ubrzo rešiti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Srpski veslači ne mogu na Olimpijske igre – savez hitno reagovao
  Foto: Unsplash

  Suspenzija Veslačkog saveza Srbije odnosi se na to da srpski veslači ne mogu da se takmiče ni u Srbiji ni u svetu, na to da ne mogu da idu na Olimpijske igre i na to da ne mogu da budu domaćini nijednog takmičenja.

  Do suspenzije je došlo zbog dugova, ali VSS je izdao saopštenje u kojem se navodi da će svi problemi biti rešeni.
  „VSS obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema FISA već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa FISA i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima“, ističe se u saopštenju VSS.

  Veruje se da će suspenzija ubrzo biti ukinuta.

  „U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za SP u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Inspekcija rada lane obavila 34.122 nadzora

  Od 1.133 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, bezmalo 11 odsto odnosilo se na kršenja u vezi sa isplatom zarada. U toku prošle godine inspekcija rada obavila je 34.122 nadzora, od […]