• Šta nam deca piju i jedu? Posle soka od 1.000 dinara, nova opsesija je plavi čips koji svi žele

  Sok “Prime” je pre par meseci napravio pometnju među decom u Srbiji, pogotovo onom koja su zavisna od društvenih mreža i digitalnih platformi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Šta nam deca piju i jedu? Posle soka od 1.000 dinara, nova opsesija je plavi čips koji svi žele
  Foto: 013info

  Pometnja je verovatno nastala zbog cene. U Americi košta 2 dolara, dok se kod nas prodaje po ceni od neverovatnih 1.000 dinara po flašici i kupuje se na benzinskim pumpama. Ali tu nije kraj. Posle skupocenog soka u Srbiju je stigao i plavi čips „Takis“, za koji kažu da je „najljući na svetu“ i deca su poludela za njim.

  Foto: 013info

   

  Među omladinom je sve popularniji ekstremno ljut čips “Takis” za koji i dalje pouzdano ne znamo gde ima da se kupi u Srbiji, ali sudeći po informacijama na mrežama, košta oko 200-300 dinara. Mnogi su ga nabavili iz inostranstva i snimili se kako ga isprobavaju, čemu svedoče viralni snimci na mrežama.

  Takis su grickalice valjkastog i spiralnog oblika. Dolaze u različitim okusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući), Salsa Brava (salsa ukus), Zombie (sir i čili ukus) i Wild (ljuti ukus).

  Osnovni sastojci Takis grickalica uključuju kukuruzni griz, biljno ulje i začine koji im daju karakterističan ukus i ljutinu. Pomenuti Fuego i Nitro važe za najekstremnije začinjene i često se pojavljuju u izazovima na društvenim mrežama, kao što su „Takis Challenge“ ili „Takis Roulette„.

  Na internetu su se pojavili navodi da Takis može da uzrokuje čireve i rak. Ove tvrdnje su opovrgnute, ali su lekari upozorili da preterana konzumacija može da izazove gastritis i druge želudačne probleme.

  Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis da vide mogu li da izdržate njegovu ljutinu.

  Da li deca treba da kupuju ove proizvode, odlučiće roditelji. Stručnjaci savetuju da roditelji kada su ovakvi trendovi u pitanju budu oprezni, te da što više razgovaraju sa decom o njihovoj štetnosti kao i štetnostima novih tehnologija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija