• Stanari urušene zgrade na Vračaru: Stanovi su nam opljačkani

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu čiji se deo urušio pre nekoliko meseci navode da su im stanovi opljačkani.
   
  Kako za Euronews Srbija navodi jedan od stanara Stefan Hinić, on je u inostranstvu, a video-snimak i fotografije obijenog stana mu je poslao brat. 
   
  Dodao je da su obijeni i drugi stanovi, a da ne znaju kada se to dogodilo jer se, kako kaže, „zgrada navodno čuva“.
   
  „Tužićemo nadležne od policije do sekretarijata, opštine i grada. Zgrada i naša imovina je trebalo da budu čuvani. Nakon što smo ih pozvali, policija je bila, uzela izjave i otišla. To je sve. Kada smo već iseljeni prinudno i nije nam bio dozvoljen boravak u zgradi, obećano je da će sve stvari biti čuvane. Niko od komunalne milicije i ko je već trebalo tamo da bude, nije bio“, kaže Hinić.
   
  „Nama je samo jednom na 45 minuta bilo dozvoljeno u avgustu da uđemo i uzmeno nakit, uspomene i slike, a sada su nam lopovi sve odneli“, dodao je Hinić.
   
  Drugi stanar Novica Stanimirović rekao je za N1 da su stanovi obijeni pajserima i da su im ukradene gotovo sve stvari.
   
  „Čuvali su možda prvih mesec, mesec i po dana, sada nema nikoga“, naveo je Stanimirović za N1.
   
  Na pitanje šta se dešava sa obećanim radovima, napomenuo je da sve stoji i da se do sada ništa nije radilo.
   
  Zgrada u Vidovdanskoj ulici, na Crvenom krstu u Beogradu, obrušila se 16. jula usled radova na gradilištu pored nje. Nije bilo povređenih, stanari su evakuisani, a Grad Beograd im je omogući privremeni smeštaj.
   

  Stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu čiji se deo urušio pre nekoliko meseci navode da su im stanovi opljačkani.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U okviru međunarodne akcije na teritoriji Srbije zaplenjena veća količina oružja i droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su na teritoriji Republike Srbije veću količinu oružja i droge u međunarodnoj akciji SEE JAD 2023 u okviru EMPACT Firearms („Zajednički dani akcije Jugoistočne Evrope 2023“), čiji je cilj da se kroz međunarodnu saradnju službi za sprovođenje zakona širom Evrope, a uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa, Interpola i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija, doprinese borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, nezakonite trgovine opojnih droga, trgovine ljudima, krijumčarenja migranata, kao i borbi protiv visokorizičnih kriminalnih grupa.

  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.