• Stano: Potrebna konkretna poboljšanja i reforme izbornog procesa u Srbiji

  Potrebna su konkretna poboljšanja i reforme izbornog procesa u Srbiji, a izveštaje o neregularnostima treba ispitati na transparentan način, uključujući i lokalne izbore, poručio je portparol EU Peter Stano u reakciji na konačni izveštaj ODIHR o izborima u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Stano: Potrebna konkretna poboljšanja i reforme izbornog procesa u Srbiji
  Foto: Pixabay

  “Konačni izveštaj ODIHR o vanrednim parlamentarnim izborima potvrdio je zabrinutost EU u vezi sa izbornim procesom u Srbiji“, naveo je Peter Stano na društvenoj mreži Iks.

  Istakao je da EU pozdravlja izraženu spremnost vlasti Srbije da rade sa ODIHR na primeni preporuka.

  “Nema vremena za gubljenje uoči budućih izbora u Srbiji“, poručio je Stano.

  Portparol EU nije mogao da odgovori na pitanje novinara kako i kada će Evropska komisija odgovoriti na zahtev Evropskog parlamenta o slanju ekspertske misije u Srbiju.

  Naglasio je da je EU spremna da pomogne sprskim vlastima u sprovođenju svih preporuka ODIHR-a, uključujujći i one „od vitalnog značaja za poverenje građana u izborni proces“.

  „Ispravno funkcionisanje demokratskih procesa je u središtu pristupnog procesa Srbije. Dobro smo upoznati sa pozicijom Evropskog parlamenta i u stalnom kontaktu smo ne samo sa parlamentom, već pre svega sa srpskim vlastima, kako bismo im pomogli da otklone nepravilnosti i razloge za zabrinutost institucija EU“, rekao je Stano.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija