• Srbija

  Poljoprivrednicima omogućena kupovina goriva po povoljnijim uslovima

  Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

  Sledeće godine niža kamata na stambene kredite

  Čak 70 odsto stanova u Srbiji se plaća gotovinom, a cenu kvadrata diktiraju inflacija, poskupljenje građevinskog materijala i nedostatak radne snage. Na Međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope, koja je okupila više od 150 stručnjaka, dobra vest stiže od bankara – sledeće godine biće niža kamata na stambene kredite.

  Trećina preduzeća i preduzetničkih radnji u Srbiji su u vlasništvu žena

  Trećina preduzeća i preduzetničkih radnji u Srbiji je u vlasništvu žena, izjavila je danas direktorka Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije Branislava Simanić na predstavljanju projekta „Žene preduzetnice – snaga ekonomije“ i istakla da je cilj da imamo što više uspešnih dama.

  Počinje sa radom prvo Savetovalište za usvajanje dece

  Više od 350 dece u Srbiji u ovom trenutku željno iščekuje dan kada će dobiti nove roditelje, a oko 750 parova i pojedinaca koji su stekli opštu podobnost za usvajanje čekaju dan kada će im biti javljeno da su postali usvojitelji.

  Koji su neradni dani u 2024. godini?

  Za razliku od prethodnih godina, u 2024. mnogi građani u ranom odnosu moći će da planiraju putovanje na proleće, s obzirom na to da će oko Vaskrsa imati šest slobodnih dana zaredom.

  Poljoprivrednici saopštili predstavnicima Vlade kakvu robnu berzu traže

  Član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Danijel Kovačić rekao je da su danas predstavnicima Vlade Srbije saopštili da žele robnu berzu sa mogućnošću trgovanja robnim zapisima i terminskim ugovorima i da od njih očekuju da se to sprovede u praksi.