• Struja za privredu jeftinija, da li cena za građane ostaje ista?

  Elektroprivreda Srbije radi na izmeni metodologije formiranja cena električne energije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Struja za privredu jeftinija, da li cena za građane ostaje ista?
  Foto: Pixabay

  Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković rekao je u nedelju da će struja za privredu pojeftiniti a da će cena za stanovništvo u narednom periodu ostati ista.

  On je u intervjuu za „Politiku“ rekao da se, kada je reč o ceni za privredu, sa Ministarstvom rudarstva i energetike intenzivno radi na izmeni metodologije kojom će se od 1. maja formirati cena električne energije za komercijalne kupce, odnosno privredu.

  Poskupljenje se odlaže

  Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je da je Srbija na dnu lestvice kada je reč o ceni električne energije i gasa i da je cilj da to tako i ostane.

  Ona je naglasila i da su potpuno netačne informacijie koje su se u prethodnom periodu plasirale u javnost, a to je da će doći do novog poskupljenja i da se ono odlaže zbog novih izbora ili blage zime.

  Nema ni jednog razloga za poskupljenje cene električne energije i gasa – rekla je Đedović Handanović gostujući na TV Hepiju i podsetila da je i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru 2023. u razgovorima zaključeno da nema potrebe da cene tih energenta budu povećane u maju ove godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija