• Sukob đaka Desete i Treće beogradske gimnazije, teško povređen nastavnik koji pokušao da ih razdvoji

  U sukobu učenika Desete gimnazije i Treće beogradske gimnazije jedan od aktera teško povredio nastavnika Treće beogradske gimnazije, koji je pokušao da ih razdvoji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sukob đaka Desete i Treće beogradske gimnazije, teško povređen nastavnik koji pokušao da ih razdvoji
  Foto: Pixabay

  Forum beogradskih gimnazija osudio je taj incident istakavši da od nadležnih organa očekuje da odgovorni za povređivanje nastavnika budu sankcionisani.

  Nastavnik Treće beogradske gimnazije teško je povređen u incidentu u Trećoj beogradskog gimnaziji kada je pokušao da razdvoji đake Desete gimnazije i Treće beogradske gimnazije koji su se sukobili.

  „Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci nedvosmisleno ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u srpskim školama, a olako obećana brzina u rešavanju problema koji izjeda srpski prosvetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje“, naveo je Forum beogradskih gimnazija u saopštenju.

  Kao odgovorne, Forum jednako vidi i one koji odlučuju, kao i one koji učestvuju u donošenju odluka.

  „Stiče se utisak kao da ne znamo da će posle 16. maja doći 17. maj, kao što je posle 3. maja došao 4. maj, a mi smo i tada stajali nemi i zbunjeni i pitali se kako nam se ovo desilo, a onda smo počeli olako da obećavamo rešenja za izlazak iz krize, međutim, umesto izlaska iz krize jasno je da smo godinu dana kasnije svi zajedno doprineli da ‘od kolevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba’, a rešenja ni na vidiku“, zaključuje se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija