• PANČEVO: Počela žetva na uzurpiranim njivama!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pančevo, 28. avgust – Sa uzurpiranih državnih njiva na teritoriji Grada Pančeva počelo je prinudno skidanje letine. Krenulo se od suncokreta u ataru Omoljice, a biće nastavljeno u Banatskom Brestovcu, Dolovu, a zatim i u Banatskom Novom Selu. Prema do sada dostupnim podacima, na teritoriji grada Pančeva ukupno je uzurpirano više od 2.100 hektara.

  Prvim otkosima suncokreta, koje su skidali kombajni PKB Korporacije, a biće prodat na tržištu, pored poljočuvarske službe, policije, obezbeđenja Sfinga pro, zaposlenih u gradskom sekretarijatu za poljoprivredu, prisustvovali su i predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš, članica gradskog veća Zorica Repac i gradonačelnik Saša Pavlov.

  Praktično primenjujemo Zakon o poljoprivednom zemljištu skidajući useve sa uzurpiranih parcela u državnom vlasništvu. Ovde su uzurpatori nepoznati. Ovo je bila jedina normalna akcija koju smo mogli da sprovedemo. Jutros smo počeli sa Omoljicom, nastavićemo u Brestovcu, pa Dolovu, Banatskom Novom Selu… Ovo je jasan znak da država funkcioniše i da ćemo stati na put svim uzurpatorima i voditi jasnu agrarnu politiku zasnovanu na zakonima. Tako ćemo pružiti jednake šanse svima koji žele da žive od poljoprivrede, izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov u ataru sela Omoljica.

  Za  prvi dan akcije planirano je 43, naglasila je članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, Zorica Repac.

  Parcele su usitnjene, moraju se napraviti planovi, ali to nije jednostavno. Sada uklanjamo suncokret, a ima parcel i pod sojom i pod kukuruzom. Poslali smo jasnu i nedvosmislenu poruku da zakon mora da se poštuje i da niko ne može da bude jači od države. Do sada je utvrđeno da je 2.100 hektara uzurpiranog državnog zemljišta u Pančevu, ali posao oko utvrđivanja nije konačan. Svi smo i dalje na tereneu i poljoprivredni inspektori, i geodetska kuća i gradski sekretarijat za poljoprivredu i poljočuvari. Tačan i egzaktan podatak o površini uzurpiranog državnog zemljišta još uvek ne znamo. Utvrđuje se, istakla je Zorica Repac.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija