• Sutra se završava prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć, rang-liste dan kasnije

  Prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, završava se sutra, u ponedeljak, 29. aprila, a rang-liste će biti objavljene u utorak, 30. aprila na oglasnim tablama udruženja penzionera i filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) 30. aprila.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sutra se završava prijavljivanje penzionera za solidarnu pomoć, rang-liste dan kasnije
  Foto: Pixabay

  Penzioneri imaju pravo prigovora na rang-liste u roku od osam dana od njihovog objavljivanja.

  Pravo na pomoć imaju penzioneri čija su primanja manja od 24.987,67 dinara a prilikom podnošenja prijave, potrebno je kao dokaz o visini penzije, poneti poslednji penzijski ček.

  Penzioneri koji primaju i penziju iz inostranstva, visinu te penzije dokumentuju izvodom iz banke, a obe njihove penzije u zbiru ne mogu biti veće od 24.987,67 dinara.

  Prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost će imati samohrani penzioneri ili oni koji žive u višečlanim domaćinstvima u kojima je jedini izvor prihoda penzija, a prioritet će imati i stariji korisnici penzija. Za pakete solidarne pomoći Fond PIO je ove godine izdvojio 111 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]