• Svečano otvoren Naučni piknik u Arboretumu Šumarskog fakulteta

  Treći Naučni piknik, naučni događaj za sve uzraste pod sloganom MISLI ZELENO, svečano je otvoren u petak 17. maja u Arboretumu Šumarskog fakulteta na Banovom Brdu. Ovaj događaj u organizaciji Festivala nauke, koji traje 17. i 18. maja od 11 do 19 časova, otvoren je muzičkim nastupom Jelene Petošević i hora Šumarskog fakulteta. Partner Naučnog piknika je kompanija Yettel, namenjen je posetiocima svih uzrasta, a ulaz na sve programe je besplatan.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svečano otvoren Naučni piknik u Arboretumu Šumarskog fakulteta
  Foto: Tamara Stojanović

  Ana Petrović, direktorka Festivala nauke, prisutnima je poželela dobrodošlicu u Arboretum i zahvalila se domaćinu manifestacije, Šumarskom fakultetu.

  „Jedan od ciljeva Naučnog piknika je da se vidi da ovakve zelene oaze postoje u gradu, i da naučimo kako da ih sačuvamo za dalje generacije. Ovo je pionirski poduhvat Festivala nauke za koji bismo voleli da postane godišnja tradicija. Volela bih da se i sledeće godine vidimo na Naučnom pikniku, nadam se na ovom mestu“, navela je Ana Petrović.

  Prof. dr Branko Stajić, dekan Šumarskog fakulteta, u svom uvodnom obraćanju je naveo: „Arboretum Šumarskog fakulteta je skriveni dragulj u srcu Košutnjaka i prirodno dobro koje svi zaposleni, studenti i profesori Šumarskog fakulteta, sa puno ljubavi i poštovanja održavaju, čuvaju i neguju već duži niz godina. Stoga se radujemo što smo imali priliku da vas ugostimo ovde“.

  Milica Begenišić, menadžerka Yettel Fondacije, prisutnima se obratila rečima: „Mi u Yettelu veoma polažemo na temu ekologije i zaštite životne sredine. U prilog tome govori naša 100% zelena mreža, kao i korišćenje energije isključivo iz obnovljivih izvora za naše 33 prodavnice i upravnu zgradu. Osim što individualno sprovodimo projekte, rado sarađujemo sa partnerima koji dele naše vrednosti i ciljeve. Otuda je prirodno nastala ova saradnja i podrška Naučnom pikniku, manifestaciji koja deci i mladima, na jednostavan i praktičan način, približava ekološke teme i daje smernice za očuvanje prirode. Zaštita životne sredine je danas imperativ, kako za kompanije tako i za pojedince i naše društvo, i verujemo da treba da očuvamo prirodu za dalje generacije. Edukacija je pravi put da se to postigne“.

  Nakon uvodnih obraćanja, usledio je muzički nastup Jelene Petošević i Hora Šumarskog fakulteta.

  Program Naučnog piknika otvorio je fizičko-hemijski šou Eksplodirajuća otkrića“ Milana Popovića. a tokom dva dana manifestacije posetioce Naučnog piknika očekuje 18 interaktivnih naučnih prezentacija, radionica i izložbi sa 130 naučnih komunikatora. Prvog dana akcenat je na organizovanim školskim posetama, dok u subotu 18. maja naročito pozivamo porodice da provedu deo svog vikenda u Arboretumu.

  Kompletan program Naučnog piknika je dostupan na sajtu www.festivalnauke.rs a može se pratiti i na društvenim mrežama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]