• Cвечена академија по повод 70 години од доселувањето на Mакедонците во Војводина

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte na srpskom.

  По повод 70 години од организираното доселување на Македонците во Војводина на 30 октомври во Центарот за култура во Панчево ќе се одржи свечена академија. Прославата ќе започене во 12 часот и 30 минути. Најавено е и присуство на претседателите на Република Србија и Република Македонија Томислав Николиќ и д-р Ѓорѓе Иванов.

  Во програмата ќе учествуват гости од Македонија, пејачката група „Тоше Проески“ од Качарево, оперската пејачка Ана Синицки, ученици од училиштто „Гоце Делчев“ од Јабука и драмската секција од здружението „Илинден“ од Лесковац. Ќе биде засадено и дрво на пријателство.

   

  Projekat „Redakcija na jezicima nacionalnih manjina – 013info/2016″ je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanje Republike Srbije

  По повод 70 години од организираното доселување на Македонците во Војводина на 30 октомври во Центарот за култура во Панчево ќе се одржи свечена академија. Прославата ќе започене во 12 часот и 30 минути. Најавено е и присуство на претседателите на Република Србија и Република Македонија Томислав Николиќ и д-р Ѓорѓе Иванов.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]