• TÁNCHÁZ HERTELENDYFALVÁN

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában, a Temető ut. 24 alatt  november 18-án a délutáni órákban táncházat szerveznek Serketánc cím alatt. 

  A szervezés kezdeményezője Nyitrai Marianna, aki  a magyarországi Petőfi Sándor Program öszötndíjasaként  szeptember óta tevékenykedik az Al-dunai székely településeken,  a néptánc, népdal és a magyar nyelv tanításán és  megőrzésén fáradozva.  Ezért  a hertelendyfalvi gyerekek mellett Sándoregyházáról, Székelykevéről és Keveváráról is lesznek  résztvevői a táncháznak. 

  14 órai kezdettel tánctanulással kezdődik a műsor, minek során  magyarországi  zenészek húzzák a talpalávalót és odavaló oktatók tanítják majd a moldvai, felcsíki és gyimesi táncok lépéseit a tanulni vágyóknak. 

  17 órától a gyerekek megismerkedhetnek a kísérő hangszerekkel is, minek utánna lesz egy hangszerbemutató koncert és énektanulás.

  A rendezvény  18 órai kezdettel  táncházzal ér véget, korhatártól függetlenül, amelyre minden táncolni kívánó gyereket és felnőttet  szeretettel várnak a szervezők. 

  A nap folyamán a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és tanulói lesznek vendégek Szennából, Somogy megyéből, mégpedig: Dóra Áron,  Karácsony Tamásné, Karácsony András,  Karácsony Áron. 

  A táncmesterek: Dóráné Hidas Gabriella és Kirch Zoltán. 

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában, a Temető ut. 24 alatt  november 18-án a délutáni órákban táncházat szerveznek Serketánc cím alatt. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]