• TÖBB ÉVTIZEDES EGYÜTTMŰKÖDÉS

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület és a Gyetván Szlovák Művelődési Egyesület között több évtizedes együttműködés áll fenn. Együtt élik meg mindennapjaikat és osztoznak a helyi problémákban, de olykor a barátkozás örömében is. 

  Különösen szoros az együttműködés a két egyesület női kézimunkacsoportjai között. Részt vesznek egymás rendezvényein, eleget tesznek minden meghívásnak és támogatják egymást munkájukban is.

  Ilyen  alkalom volt a november 5-én, vasárnap délután megtartott teadélután  a Tamási Áron SZMME Népművészeti csoportjának szervezésében, amely egyben az évadnyitó ünnepségnek is számít, hiszen ezentúl  már minden szerdán este találkoznak a guzsalyasban, ahol a kézimunkázás mellett szórakoznak és tapasztalatot cserélnek. Azt mondják, hogy jó együtt lenni, mert többen magányosan élik mindennapjaikat, ily módon pedig rövidebbek lesznek a hosszú, téli estek. 

  November 7-én a magyar egyesület kézimunkázói máris viszonozták a látogatást  a helyi  Matica Slovačka Szervezet helyiségeiben, ahol a szlovák Zuza Črjepok művésznő első önálló kiállításában gyönyörködhettek. A sokoldalú kézimunkázási technikával kidolgozott tárgyakat vették szeműgyre kellemes társalgás közben. 

  Az együttélés jó példájával szolgálnak az utánnuk jövő korosztályoknak is.

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület és a Gyetván Szlovák Művelődési Egyesület között több évtizedes együttműködés áll fenn.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]