• TÖBB ÉVTIZEDES EGYÜTTMŰKÖDÉS

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület és a Gyetván Szlovák Művelődési Egyesület között több évtizedes együttműködés áll fenn. Együtt élik meg mindennapjaikat és osztoznak a helyi problémákban, de olykor a barátkozás örömében is. 

  Különösen szoros az együttműködés a két egyesület női kézimunkacsoportjai között. Részt vesznek egymás rendezvényein, eleget tesznek minden meghívásnak és támogatják egymást munkájukban is.

  Ilyen  alkalom volt a november 5-én, vasárnap délután megtartott teadélután  a Tamási Áron SZMME Népművészeti csoportjának szervezésében, amely egyben az évadnyitó ünnepségnek is számít, hiszen ezentúl  már minden szerdán este találkoznak a guzsalyasban, ahol a kézimunkázás mellett szórakoznak és tapasztalatot cserélnek. Azt mondják, hogy jó együtt lenni, mert többen magányosan élik mindennapjaikat, ily módon pedig rövidebbek lesznek a hosszú, téli estek. 

  November 7-én a magyar egyesület kézimunkázói máris viszonozták a látogatást  a helyi  Matica Slovačka Szervezet helyiségeiben, ahol a szlovák Zuza Črjepok művésznő első önálló kiállításában gyönyörködhettek. A sokoldalú kézimunkázási technikával kidolgozott tárgyakat vették szeműgyre kellemes társalgás közben. 

  Az együttélés jó példájával szolgálnak az utánnuk jövő korosztályoknak is.

  Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

  A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület és a Gyetván Szlovák Művelődési Egyesület között több évtizedes együttműködés áll fenn.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Sindikati traže povećanje plata prosvetnim radnicima

  Reprezentativni sindikati u prosveti saopštili su danas da očekuju hitno zakazivanje sastanka o povećanju plata prosvetnim radnicima, jer dogovoreni, koji je trebalo da bude održan 15. jula, nije […]

  Za mesec dana 1.245 požara na otvorenom

  Pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Davor Vidović izjavio je danas da je u prethodni mesec dana bilo 1.245 požara na otvorenom, što je iziskivalo veoma velike napore i […]