• Treća kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Osuđen jer je zapalio ženu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  R.B. (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.
   
  Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena 2019. godine.
   
  R.B. je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne.
  On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje. Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.
   
  Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.
   
  R.B. je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih teških opekotina.
   
  Prema optužnici, on je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.
   
  Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok mu je bila okrenuta leđima, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio i zapalio.
   
  Žena je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je jake bolove sve do smrti, dva dana kasnije.
   
  Pored toga, R.B. se tereti i da je u junu 2020. godine, u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda.
   

  R.B. (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

  Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je u ponoć, u skladu sa zakonskom procedurom. U ponoć je istekao i krajnji rok do kada izmene u […]

  Pretežno sunčano i toplije, vetar u slabljenju

  U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu […]