• Uhapšeno 14 osoba koje su preko kol-centra prevarile državljane Nemačke za milion evra

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku su, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Savezne Republike Nemačke, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara putem „kol centara“ vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana SR Nemačke u iznosu od oko milion evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uhapšeno 14 osoba koje su preko kol-centra prevarile državljane Nemačke za milion evra
  Foto: Pixabay

  Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dve na teritoriji Niša i devet na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti.

  Trinaest osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mera zabrane napuštanja stana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]