• Zbog trgovine ljudima uhapšeno 16 osoba u Srbiji, Bosni i Nemačkoj

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U međunarodnoj akciji policija Republike Srbije, Savezne Republike Nemačke i Bosne i Hercegovine uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na području Srbije, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Austrije od početka 2015. do novembra ove godine bavila trgovinom ljudima, posredovanjem u vršenju prostitucije, vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranjem novca.

  U sinhronizovanoj akciji na području više gradova u Srbiji i Bosni i Hercegovini,  uhapšeno je 11 osoba, organizatora i članova organizovane kriminalne grupe, dok je na području Nemačke, u gradovima Ulm i Minhen, policija privela pet osoba.

  Služba za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, na području Beograda i Kule, uhapsila je S.V. (1976), T.K. (1986) i M.N. (1971).

  Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni državljanin Bosne i Hercegovine, preko članova organizovane kriminalne grupe sa područja Srbije i BiH, organizovao vrbovanje ženskih osoba za prostituciju i seksualnu eksploataciju kroz prostituciju na području Nemačke.     

  Žene su vrbovane na teritoriji Beograda, Smedereva, Novog Sada, Kule, Sarajeva i drugih gradova u Srbiji i Bosni i Herecegovini.  

  Sumnja se da su devojke odvožene u Nemačku, gde je organizator kriminalne grupe, koristeći računarske mreže sa područja Bosne i Hercegovine i Nemačke, na sajtu www.kaufmich.com, otvarao žrtvama profile na kojima je davao njihov opis, telesnu građu, seksualne sklonosti, godište, cene seksualne usluge, fotografije, kao i način i mesto kontakta radi pružanja seksualnih usluga. 

  Postoje osnovi sumnje da su nakon kontakta klijenata na navedenom sajtu sa nekom od ženskih osoba, članovi kriminalne grupe o mestu, vremenu, vrsti i ceni seksualne usluge obaveštavali žrtve putem Vibera ili SMS poruka i od njih dobijali povratne informacije o pruženoj seksualnoj usluzi i zarađenom novcu. 

  Profili devojaka na navedenom sajtu su, kako se sumnja, redovno ažurirani eksplicitnim fotografijama i ponudama, a klijenti su nakon pružanja seksualnih usluga ostavljali komentare u vidu utisaka i preporuka za druge klijente.
    
  Postoje osnovi sumnje da su devojke, ukoliko bi odbile određene seksualne usluge, bile kažnjavane visokim novčanim iznosima ili psihičkom i fizičkom torturom. 

  Organizator i članovi organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, na ovaj način ostvarili su korist višu od 150.000 evra. 
   
  Tokom praćenja aktivnosti organizovane kriminalne grupe na području Srbije identifikovane su dve žrtve trgovine ljudima i više desetina ženskih osoba koje su bile u lancu prostitucije.

  Policija je, prilikom pretresanja stana i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni, oduzela veći broj mobilnih telefona i SIM kartica, pištolj bez fabričkog broja, 30 metaka i okvir za pištolj sa 15 metaka.

  Osumnjičeni koji su uhapšeni na području Srbije, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.  

  U višemesečnoj međunarodnoj akciji, učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Državna agencija za istrage i zaštitu u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal Bosne i Hercegovine i nadležni policijski organi Nemačke.

  U međunarodnoj akciji policija Republike Srbije, Savezne Republike Nemačke i Bosne i Hercegovine uhapšeni su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na području Srbije, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Austrije od početka 2015. do novembra ove godine bavila trgovinom ljudima, posredovanjem u vršenju prostitucije, vrbovanjem za međunarodnu prostituciju i pranjem novca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]