• Uočene nepravilnosti tokom glasanja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Izborni štab Liberalno demokratske partije saopštio je da su tokom glasanja uočene sledeće nepravilnosti:  na biračkom mestu broj 74, na Starom Tamišu, dva sata nije postojala treća knjiga za potpisivanje; na biračkom mestu 62, u Gimnaziji „Uroš Predić“ aktivisti SNS-a su u holu škole delili uputstva za glasanje; na biračkom mestu 72, u Spomen domu u Vojlovici, takođe dva sata se nije koristila treća knjiga, koja je naknadno donesena. Nepravilnost je prijavljena Gradskoj izbornoj komisiji.

  Članovi izbornog štaba pokreta „Dosta je bilo primetiili su nepravilnosti u izbornoj jedinici 11 u Glogonju. Kako oni tvrde na tom biračkom mestu građani su glasali na osnovu potvrda iz SUP-a, koje nemaju fotografiju. Izborni štab pokreta „Dosta je bilo“ saopštio je i da su članovi SNS-a vršili pritisak da se dozvoli glasanje na osnovu tog dokumenta. Oni dodaju da su članovi biračkog odbora trebali da posete čak 48 lica koja usled zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da izađu na birališta radi glasanja, da bi taj broj nakon intervencije predstavnika pokreta „Dosta je bilo“ promenjen na osam.

  Iz izbornog štaba Saveza vojvođanskih Mađara obaveštavaju da je izborna jedinica broj 71, u OŠ „Bratstvo i jedinstvo” u Vojlovici otvorena posle 8 sati, a da je na biračkom mestu 72 primećeno da nedostaju kotrolni listići.

  Iz izbornog štaba Srpske napredne stranke obaveštavaju da je izlaznost birača prema njihovim podacima do 15 sati iznosila 31, 53 odsto. Oni ističu da su utvrđene nepravilnosti na biračkom mestu broj 12, u Glogonju, gde je nakon ometanja procesa glasanja od strane omladine SPS-a reagovala i policija.

  Koalicija DSS – Dveri saopštava da nisu utvrdili veće nepravilnosti na samim biračkim mestima, ali da je primećen pritisak ispred birališta koji su vršili nadzornici.

  Prema podacima Demokratske stranke do15 sati na birališta je izašlo 30,1 odsto građana.

  Izborni štab Liberalno demokratske partije saopštio je da su tokom glasanja uočene sledeće nepravilnosti:  na biračkom mestu broj 74, na Starom Tamišu, dva sata nije postojala treća knjiga za potpisivanje; na biračkom mestu 62, u Gimnaziji „Uroš Predić“ aktivisti SNS-a su u holu škole delili uputstva za glasanje; na biračkom mestu 72, u Spomen domu u Vojlovici, takođe dva sata se nije koristila treća knjiga, koja je naknadno donešena

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]