• Uspostavljen saobraćaj na jednom koloseku u tunelu u Beogradu; jedan putnik će danas biti operisan

  Železnički saobraćaj u tunelu od Pančevačkog mosta do Vukovog spomenika uspostavljen je na levom koloseku, dok se očekuje da će saobraćaj do ponedeljka biti uspostavljen na oba koloseka. Iz Urgentnog centra saopštavaju da je jedan teže povređeni pacijent sinoć hirurški zbrinut, dok će drugi biti operisan tokom dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uspostavljen saobraćaj na jednom koloseku u tunelu u Beogradu; jedan putnik će danas biti operisan
  Foto: Pixabay

  Putnički i teretni voz sudarili su se u petak u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u blizini izlaza ka Pančevačkom mostu.

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je za TV Prva da je železnički saobraćaj u tunelu od Pančevačkog mosta do Vukovog spomenika uspostavljen noćas u 01.17 sati na levom koloseku, s obzirom na to da se železnički incident dogodio na desnom koloseku.

  Uspostavljanje železničkog saobraćaja na oba koloseka se, nakon sudara dva voza koji se dogodio juče, očekuje u ponedeljak ujutru.

  U teretnom vozu je bilo ukupno 28 kola, od kojih je 27 kola otpremljeno i stigli su oko 3 sata ujutru u Pančevo. Pomoćni voz je noćas podigao isklizla poslednja teretna kola koja su ošćećena i izvučena su iz tunela, rekao je Vesić i dodao da je situacija sa kompozocijom BG voza komplikovanija i da će se njeno izvlačenje iz tunela dogoditi danas.

  Ekipe „Srbijavoza“ noćas su pokušale da raskače kvačilo između slupanog dela i ostatka voza, ali nisu uspeli. Očekuje se da će ta kompozicija biti izvučena prema Vukovom spomeniku danas pošto se lokomotiva koja je uništena iseče, rekao je Vesić.

  Vesić je rekao da se nemogućnost korišćenja jednog koloseka neće odraziti na broj polazaka BG voza jer vikendom inače saobraća manji broj vozova tačnije 83 naspram 119 koliko ih je radnim danom.

  Stanje povređenih 

  Nakon saobraćajne nesreće u podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta četvoro povređenih upućeno je u Urgentni centar. Kod dvoje su konstatovane teže povrede, saopšteno je iz Urgentnog centra.

  „U toku noći, obavljena je kompletna dijagnostika svih pacijenata, nakon koje je jedan pacijent sa težim povredama hirurški zbrinut, dok će drugi pacijent sa težim povredama operaciji biti podvrgnut u toku dana. Stanje pacijenata je stabilno, nisu životno ugroženi“, navodi se u saopštenju.

  Jedan povređeni sa lakšim telesnim povredama je nakon dijagnostike otpušten kući, dok je drugi zadržan na opservaciji.

  „Pored navedenih, u Urgentnom centru su pregledana i dva pacijenta koji su nakon pomenute saobraćajne nesreće samoinicijativno došli na pregled. Nakon urađene dijagnostike pacijenti su otpušteni kući“, zaključuje se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]