• Usvojena uredba o maksimalnoj maloprodajnoj ceni hleba od 54 dinara

  Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna „T-500”, kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena u iznosu od 54 dinara, odnosno proizvođačka cena od 46,31 dinar.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Usvojena uredba o maksimalnoj maloprodajnoj ceni hleba od 54 dinara
  Foto: Pixabay

  Kako je navedeno u saopštenju, Vlada je donela odluku i o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima koji hleb prave od ove vrste brašna, kako bi se dodatno ublažile negativne posledice na proizvođače.

  Na sednici je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, koja se donosi u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena roba koje su izuzetno važne za snabdevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija.

  Kada su u pitanju potrošači, s obzirom na to da je uredba kojom su ograničene cene proizvoda na snazi, ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]