• Vantelesna oplodnja i operacija katarakte i u privatnim bolnicama o trošku RFZO

  Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje i operacije katarakte za 2024. godinu, saopštio je danas Fond.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vantelesna oplodnja i operacija katarakte i u privatnim bolnicama o trošku RFZO
  Foto: Pixabay

  Ove godine vantelesna oplodnja o trošku RFZO može da se obavi u 16 privatnih klinika (prethodne godine je moglo u 15), a operaciju senilne i presenilne katarakte osiguranici ove godine mogu obaviti u 28 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.

  Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.

  Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je ženama do 45 godina i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija, tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz reproduktivnog materijala. Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]