• Vlada Srbije dodelila doživotno primanje nastavnici iz „Ribnikara“ koja je ranjena 3. maja

  Vlada Srbije dodelila je doživotno mesečno novčano primanje nastavnici istorije Osnove škole „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda Tatjani Stevanović, kao „izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine“, saopšteno je iz Vlade.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada Srbije dodelila doživotno primanje nastavnici iz „Ribnikara“ koja je ranjena 3. maja
  Foto: Pixabay

  Kako se navodi Iinicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenula je grupa nastavnika i učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“, za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana.

  „S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima“, navodi se u saopštenju.

  Vlada je konstatovala da je masovna pucnjava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ slučaj koji i dalje potresa javnost, da zahteva reakciju države u više pravaca, da je prihvatanje podnete inicijative način da se ranjenoj nastavnici olakša materijalni položaj nakon teškog ranjavanja i sa posledicama koje će trpeti do kraja života, ali i prilika da se i kroz tu meru pokažu solidarnost i empatija.

  Ideju da ranjena nastavnica istorije dobije neki vid novčane nadoknade, kao dodatak uz svoja mesečna primanja, koji bi bio trajan, do kraja života, koji nije prenosiv, ali je redovan i koji bi se isplaćivao svakog meseca i u skladu sa rastom troškova, podržao je i Savez samostalnih sindikata Beograda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]