• Vlada Srbije proširila listu lekova koji se propisuju i izdaju na recept

  Vlada Srbije usvojila je na sednici Rešenje o davanju saglasnosti na izmenjeni Pravilnik o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, kojim se predlaže stavljanje 67 medikamenata na listu lekova, među kojima je 15 novih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlada Srbije proširila listu lekova koji se propisuju i izdaju na recept
  Foto: Pixabay

  U saopštenju Vlade navodi se da je tim Pravilnikom planirano i proširenje indikacija za lekove koji se već nalaze na listi, uz zaključenje posebnih ugovora i stavljanje šest dijetetskih proizvoda na tu listu.

  Odlučeno je da se i ove godine organizuje nagradna igru „Uzmi račun i pobedi“ u cilju jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskog plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji.

  Članovi Vlade usvojili su i Zaključak o usvajanju teksta programa finansijske podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Srbije i dijaspore kroz organizaciju kampova za mlade iz dijaspore i regiona u 2024. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija