• Vlasnicima penzionerskih kartica popust 15 odsto za letove „Er Srbije“

  Penzioneri koji imaju penzionerske kartice moći će da dobiju popust od 15 odsto na avio-karte kompanije „Er Srbija“, na letovima gde je nacionalna avio-kompanija operativni prevoznik. Ova pogodnost omogućena je sporazumom koji su potpisali direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović i generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlasnicima penzionerskih kartica popust 15 odsto za letove „Er Srbije“
  Foto: Pixabay

  Popust je obezbeđen na cenu karata za kupovinu u poslovnici u tržnom centru „Galerija“, kao i preko kontakt centra, a penzioneri bi trebalo da dostave skeniranu penzionersku karticu i ličnu kartu ili pasoš.

  Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da se odgovornost države prema penzionerima ne ogleda samo u povećanju penzija, koje ide sa isplatom oktobarskih primanja, i pomoći od 20.000 dinara koja im sleduje na kraju ovog meseca, već i projektom kao što je penzionerska kartica.

  „Radimo na jačanju tima penzionerske kartice. Ministarstvo finansija, Fond PIO i Privredna komora Srbije rade na tome da ovakvi igrači, državne kompanije koje su nekada bile u minusu, a sada su u izuzetnom plusu, mogu da daju ozbiljne popuste i da zajedno radimo na tome da život naših penzionera bude bolji i lakši“, rekao je Ognjenović .

  Dodao je da se u narednim nedeljama mogu očekivati novi popusti i benefiti za najstarije.

  Ognjenović je naveo da je do sada podeljeno više od 500.000 kartica, a one koje nisu podeljene su delom u poštama u procesu uručenja, a delom u filijalama PIO Fonda.

  „Kartice za penzionere koji su se poslednji prijavili su na štampanju u Zavodu za izradu novčanica i nadamo se da ćemo ih u najkraćem roku podeliti svim prijavljenim penzionerima“, rekao je Ognjenović.

  Generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek istakao je da je ova kompanija uvek bila na raspolaganju državi i narodu Srbije, te da im je zadovoljstvo što imaju priliku da se uključe u ovu inicijativu Vlade Srbije i pomognu penzionerima da po nižim cenama putuju avionima Er Srbije.

  „Svakodnevno prevozimo veliki broj penzionera na više od 80 destinacija koliko ih imamo u mreži. Bilo da putuju u inostranstvo da bi posetili porodicu i prijatelje ili turistički, uvek nam je izuzetno drago da ugostimo penzionere na našim letovima“, rekao je Marek.

  Dodao je da će u godinama koje slede „Er Srbija“ nastaviti da penzionerima bude pouzdan partner za putovanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija