• Vojni sindikat: Ako se Milomir Marić ne izvini, pokrenućemo tužbe i organizovati protest

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je danas da je glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić pljunuo u lice svim vojskovođama i herojima.
   
  Kako navode, to je učinio svojom izjavom da su oficiri primitivni ljudi, da u vojsku idu najgluplji, uz javno i cinično pitanje ko normalan ide u vojsku i konstatujući da ko nije ni za šta ide u vojsku.
   
  „Čast koju su srpskom vojniku iskazali francuski maršal Franše d’ Epere, nemački car Viljem, feldmaršal Makenzen i mnogi drugi velikani svetske istorije, na više nego sraman način pogazio je Marić i na taj način pljunuo je u lice vojvodama Mišiću, Stepi, Bojoviću, čije se bitke izučavaju na svim prestižnim vojnim akademinama sveta“, navodi se u saopštenju VSS.
   
  Marić je, kako se ističe, na taj način, pljunuo u lice i „Milunki Savić, srpskim junacima sa Paštrika i Košara i svim srpskim vojnicima koji su od Kosovskog boja do danas svoje živote položili za otadžbinu Srbiju“ i zato treba da se javno izvini zbog izrečenih uvreda.
   
  Sindikat je poručio da će, ako se Marić ne izvini, pokrenuti niz pojedinačnih tužbi protiv njega i Hepi televizije i organizovati javni protest na kom će tražiti njegovu smenu i ukidanje dozvole za nacionalnu frekvenciju.
   
  Zato je upućen poziv svim srpskim vojnicima, aktivnim i bivšim, kao i vojnim veteranima, koji se osećaju uvređenim izjavom Marića, da se obrate VSS, koji će im obezbediti besplatno pravno zastupanje u tužbama protiv televizije Hepi i njenog glavnog urednika.
   
  Sindikat je pozvao i sve javne ličnosti, političare i estradne umetnike, da do izvinjenja Marića srpskim vojnicima, bojkotuju učešće u emisijama Hepi televizije, a javnost da prekine praćenje njenog programa.
   
  Predsednika Srbije Aleksandra Vučića VSS je pozvao da, kao glavnokomandujući vojskom, osudi sraman postupak Marića.
   
  „Zabrinjava nas činjenica da na zvaničnoj internet stranici Ministarstva odbrane, već dva dana nema ni reči o osudi vređanja srpskih vojnika, iako se baš to Ministarstvo odbrane često poziva na slogan srpskih vojnika ‘čast je naša imovina'“, ukazao je u saopštenju VSS.
   
  Sindikat je podesetio ministra odbrane i načelnika Generalštaba da im je u opisu dužnosti da štite čast srpskog vojnika i vojničke profesije i da su dužni da se po tom pitanju oglase.
   
  Stefanović: Nedopustivo da bilo ko vređa naše vojnike
   
  Ministar odbrane Nebojša Stefanović oglasio se nešto kasnije i osudio izjave Milomira Marića, ocenjujući da su to neoprostive uvrede za oficirsku i vojničku čast.
   
  „Nažalost, tek danas sam saznao da je Marić, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, najgrublje vređao oficire, vojnike i vojni poziv uopšte. Nedopustivo je da bilo ko vređa i nipodaštava naše vojnike i starešine, velike ljude i patriote, koji su davali i svoje živote kada je to bilo potrebno za odbranu otadžbine“, istakao je Stefanović.
   
  On je poručio da neće dozvoliti da se kalja ime onih „koji Srbiju vole više od svega i koji se za nju bore svakog dana i noći, živeći za nju i njeno sigurno nebo i zemlju“, kao i da niko nema pravo da blati ime i čast srpskog vojnika jer su oni ponos svoje zemlje i svih njenih građana.
   
  „Hoću da podsetim Marića na heroje sa Košara, hoću da ga podsetim na Milana Tepića i Stojadina Mirkovića, na Milenka Pavlovića, na hiljade drugih vojnika, podoficira i oficira, ali i na njihove porodice koje je uvredio ovakvim gestom. Ovi ljudi su dali za Srbiju najvrednije što su imali – svoje živote, a od Srbije nisu tražili ništa zauzvrat“, naglasio je Stefanović.
   

  Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je danas da je glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić pljunuo u lice svim vojskovođama i herojima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li bi veći porez na alkohol smanjio potrošnju

  Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je nedavno vlade širom sveta da povećaju poreze na alkohol i zaslađena pića. Kako se navodi, zdravstveni problemi prouzrokovani konzumiranjem alkohola i zaslađenih pića sve više opterećuju zdravstvene sisteme, a ova organizacija smatra da će povećanjem cena tih proizvoda odvratiti ljude od kupovine.