• Vojska Srbije raspisala konkurs za prijem u specijalne jedinice

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u Garnizonu Pančevo, a pripadnika „Kobri“ u Beogradu.

  Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas drugi ciklus konkursa za prijem pripadnika u 72. Brigadu za specijalne operacije i Odred Vojne policije specijalne namene „Kobre“. Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra mogu da podnesu mladići i devojke koji imaju do 30 godina, saopštilo je Ministarstvo.

  Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na medicinska testiranja i psihološke procene i na provere fizičkih sposobnosti, piše u saopštenju.

  Kandidati koji uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka sa više eliminacionih faza, a najuspešniji će moći da stupe u profesionalnu vojnu službu, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci. Uz to, imaju i mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

  Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u Garnizonu Pančevo, a pripadnika „Kobri“ u Beogradu. Na konkurse se mogu prijaviti i oni koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku. Konkurs je raspisan na osnovu odluke predsednika Republike Aleksandra Vučića.

   

  Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u Garnizonu Pančevo, a pripadnika „Kobri“ u Beogradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Danas je Svetski dan volontera

  Odlukom Generalne skupštine UN iz 1985. godine Međunarodni dan volontera obeležava se kao podsećanje na formiranje programa UN za volontere.

  Od 1. februara stižu penzije iz Australije

  Svi oni koji su deo radnog staža ostvarili u Australiji ili Australijanci koji su radili u Srbiji, moći će od 1. februara naredne godine da računaju na isplatu penzije. Naime tada na snagu stupa sporazum između Srbije i Australije o socijalnoj sigurnosti, potvrdili su u Ministarstvu rada.