• Vulin: Insistiraću da se kazni svako ko izazove požar

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare.
   
  On je to izjavio prilikom obilaska Pčinjskog upravnog okruga, u kome je u poslednjih pet dana zabeleženo više od 100 požara na otvorenom.
   
  Od 25. jula do danas, Srbija se suočila sa više od 850 požara na otvorenom„, rekao je Vulin posle obilaska područja koja su bila zahvaćena požarima i sastanka sa rukovodiocima Okružnog štaba za vanredne situacije, saopštio je MUP.
   
  Vulin je naglasio da svi oni koji izazivaju požare nehatom i nepažnjom moraju da znaju da će biti pronađeni i da će biti odgovorni za sve što su uradili i materijalno, ali i na svaki drugi način.
   
  Samo u Pčinjskom upravnom okrugu od 2. avgusta do danas zabeleženo je više od 100 požara na otvorenom na čijem je gašenju angažovano 500 vatrogasaca i više od 100 vozila, koji su povučeni iz čitave Srbije da bi ovde rešavali problem koji su napravili neodgovorni pojedinci, koji nisu razmišljali da to što zapale strnjiku može da zapali čitavo selo, nekoga liši života„, istakao je Vulin.
   
  On je ukazao da u ovom trenutku u Pčinjskom okrugu nema požara koji su opasni, ali i upozorio da će ih biti ukoliko se nesavesni pojedinci budu ponašali na ovaj način i da to niko neće moći da spreči.
   
  V.D. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ukazao je da je trenutno na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga aktivno šest požara, tri u Bosilegradu, dva u Vranju i jedan u Bujanovcu i naglasio da trenutno nema opasnosti po živote i imovinu građana. Istakavši da je situacija u Srbiji po pitanju požara stabilna, Čaušić je apelovao na građane da u ovim vrelim danima budu maksimalno oprezni.
   
  Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ukazao je da su od 2. avgusta na teritoriji Vranja bila 23 požara i da je najopasniji bio u prigradskom naselju u donjem delu grada, koji se izuzetnom velikom brzinom širio i pretio da dođe do samih domaćinstava.
   

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija