• Za samo nedelju dana 36.000 prekršaja prekoračenja brzine

  U akciji pojačane kontrole saobraćaja „Roadpol“, za samo sedam dana otkriveno je 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, rekao je za RTS Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije. Posebno apeluje na učesnike u saobraćaju da propisno i bezbedno prođu danas koridorima 10 i 11 kada se očekuju gužve nakon praznika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za samo nedelju dana 36.000 prekršaja prekoračenja brzine
  Foto: Unsplash

  Tokom međunarodne akcije „Roadpol“ od 25. aprila do 1. maja registrovano je 36.000 prekršaja prekoračenja brzine, od kojih je čak 70 posto bilo u naseljima, ističe Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije. 

  „U slučaju da dođe do kontakta između vozila i pešaka pri brzini od 50 kilometara na čas, u 40 odsto slučajeva pešak pogine. A kada govorimo o brzini koja, neko će reći nije velika, 60 kilometara na čas pešak gine čak u 80 odsto slučajeva“, upozorava Belencan.

  Dodaje da je tokom četvrte centralne akcije MUP-a koja se završava sutra, 686 vozača zatečeno da upravlja pod dejstvom alkohola, čak 51 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a da je 145 vozača zadržano.

  Posebno ukazuje da je šezdeset petoro dece bilo u vozilima na nepropisan način i apeluje na roditelje da o tome povedu računa.

  Oprez na putevima nakon praznika

  U popodnevnim časovima se očekuju saobaćajne gužve na putevima tokom povratka građana svojim kućama nakon prvomajskih i uskršnjih praznika.

  „Akcenat je pre svega da se propisno i bezbedno prođe koridorima 10 i 11, jer očekujemo da će se građani koji su bili van grada Beograda, ali i van većih gradova u Srbiji, početi vraćati svojim kućama. Mi ćemo preduzeti potrebne mere na naplatnim rampama, da im omogućimo zajedno sa ‘Srbija putevima’ da bezbedno prođu te rampe“, ističe pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

  Apeluje da se vodi računa o saobraćenim propisima i poručuje građanima: „Vodite računa o svom životu, reprize nema!“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija