• Za upis učenika u srednju školu planirano 72.522 mesta

  Prijemni ispiti za upis u specijalizovana odeljenja srednjih škola trajaće do 19. maja, a iz Ministarstva prosvete danas su naveli da u ovim školama ima 4.928 slobodnih mesta, kao i da se prijavilo 7.200 kandidata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za upis učenika u srednju školu planirano 72.522 mesta
  Foto: Pixabay

  Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, prijemni ispiti se organizuju radi provere posebnih sklonosti koje su potrebne za upis u umetničke, baletske, muzičke škole, specijalizovana odeljenja gimnazija i specijalizovane gimnazije (Filološka, Sportska i Matematička).

  Đaci koji žele da se upišu u baletsku i muzičku školu polagaće ispit 17, 18. i 19. maja od 10 časova.

  Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, fiziku, kao i đaci sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju ispit je zakazan za 18. maj.

  Za upis u bilingvalna odeljenja prijemni će se održati 18. i 19. maja.

  Oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 časova.

  Preliminarni rezultati prijemnog ispita (detaljna obaveštenja u srednjim školama koje sprovode prijemni ispit) biće od 13 do 21. maja.

  Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni od 14. do 22. maja.

  Iz Ministarstva prosvete ističu da pripreme za završni ispit, koji učenici polažu na kraju školske godine, teku po planu.

  Naveli su da je održan probni završni ispit, kao i da su učenici imali priliku da se upoznaju sa procedurama i provere svoje znanje pred održavanje završnog ispita koji je planiran za 17, 18. i 19. jun.

  Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2024/2025. godinu planirano je 72.522 mesta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]