• Zabelela se Srbija – sneg u Bačkoj, Sremu, na Zlatiboru, u Banatu još nije „ni posolio“

  Sneg koji je sinoć počeo da pada u delovima jugozapadne, zapadne Srbije, na jugu Srema, zapadu Bačke, jutros pada i na području Novog Sada, Srema, a naši dopisnici iz Kikinde, Zrenjanina i Pančeva javljaju da u Banatu „još nije pravo ni posolio“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zabelela se Srbija – sneg u Bačkoj, Sremu, na Zlatiboru, u Banatu još nije „ni posolio“
  Foto: Unsplash

  Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da se u Srbiji  očekuje oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom, a sada su se na društvenim mrežama pojavili snimci snega sa Zlatibora.

  Sinoć se zabelelo i u Novoj Varoši, a najviše snega ima na Zlataru i okolnim planinskim selima.

  Podsetimo, tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, prvo na severu, zapadu i jugozapadu, a zatim i u centralnim krajevima Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, naveo je Republički hidrometeorološki zavod.

  Na području Beograda se očekuje oblačno vreme, povremeno s kišom,a u drugom delu noći kiša će preći u sneg.

  Na Zlatiboru 15 cm snega, svi putevi očišćeni i posuti solju

  Na teritoriji Zlatiborskog okruga sneg je padao tokom cele noći, a najviše ga ima Zlatiboru, gde je visina snežnog pokrivača 15 centimetara, saznaje Tanjug u Putevima Užice.

  Na Zlataru ima 7-8 centimetara snega, a na Tari i Debelom Brdu manje od 10 centimetara.

  Ekipe putara su radile cele noći, a na terenu je bilo 12 kamiona.

  Jutros su svi putevi očišćeni i posuti solju, jer je temperatura ispod nule.

  Zabrana za teretni saobraćaj važi samo za Taru i Debelo brdo.

  Sve ekipe Puteva Užice su na terenu 24 sata, a kako su najavljene nove padavine manjeg intenziteta, ali i mraz, vozačima se preporučuje maksimalan oprez u vožnji.

  Lučani: Do 10 centimetara snega u višim delovima opštine, svi putevi prohodni

  Na području opštine Lučani sneg pada od ranih jutarnjih časova, ali za sada nije doveo do smetnji u odvijanju saobraćaja niti snabdevanju električnom energijom.

  „Snega ima od pet centimetara u nižim do 10 centimetara u višim predelima opštine Lučani. Situacija je za sada pod kontrolom. Svi putni pravci su prohodni, snabdevanje električnom energijom je redovno“, rekao je za Tanjug pomoćnik predsednika opštine Lučani Milija Milenković.

  Zimska služba opštine Lučani dežura 24 časa i tokom noći je bila na terenu, a u slučaju većeg snega i meštani dragačevskih sela priključiće se čišćenju, pre svega seoskih i nekategorisanih putnih pravaca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]