• Zaposlenima u MUP, BIA i Odbrani 10 odsto veće plate

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno–informativne agencije Bratislav Gašić razgovarali su danas o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i najavili da će sledeće godine zaposlenima u ovom sektoru plate biti povećane za 10 odsto.

  Stefanović, Vulin i Gašić dogovorili su na sastanku i da će ove tri institucije, uz podršku Vlade Srbije, ući u zajednički projekat izradnje stanova za pripadnike policije, vojske i BIA, kako bi se i na taj način poboljšao materijalni položaj zaposlenih. 

  „Nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o položaju pripadnika policije, vojske i BIA, došli smo do rešenja koje je predsednik podržao, a to je da se pripadnicima ove tri važne državne institucije, koje se brinu o bezbednosti građana Srbije, podignu plate u narednoj godini za 10 odsto“ istakao je ministar Stefanović. 

  Prema njegovim rečima, na sastanku je bilo reči i o tome kako može da se doprinese da život pripadnika ovih bezbednosnih službi, koje obavljaju najznačajnije dužnosti za Republiku Srbiju, bude što kvalitetniji. 

  „Sa ministrom Aleksandrom Vulinom i direktorom BIA Bratislavom Gašićem razgovarao sam i o tome kako možemo da doprinesemo da se kvalitetnijom stambenom izgradnjom podigne materijalni položaj zaposlenih, što je predsednik Vučić podržao i dao zadatak da se naprave planovi na osnovu kojih ćemo sledeće i narednih godina početi da unapređujemo kapacitete za rešavanje stambenih pitanja svih pripadnika naših službi“ rekao je Stefanović. 

  Istakavši da će ove tri bezbednosne službe nastaviti da sarađuju, ministar policije se zahvalio ministru odbrane i direktoru BIA na odličnoj saradnji u zajedničkom i svakodnevnom obavljanju poslova na suzbijanju svih negativnih pojava. 

  „Ova vrsta dobre saradnje na zaštiti naše države od svih mogućih vidova ugrožavanja pokazuje da Republika Srbija vodi računa o svojim građanima. Brinući o pripadnicima vojske, policije i BIA, pokazaćemo da smo iskreno zahvalni ljudima koji su svoj život posvetili očuvanju bezbednosti naše zemlje i koji svakodnevnim teškim radom pokazuju koliko vole svoju zemlju“ zaključio je Stefanović. 

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da će povećanje zarada svakako značiti pripadnicima bezbednosnog sektora, ali i da će veći značaj imati koncept nove stambene gradnje. 

  „Pripadnici bezbednosnih struktura, bez obzira da li su u policiji, vojsci, ili Bezbednosno-informativnoj agenciji rade potpuno isti posao. Svako od nas svoje vreme, svoj život posvećuje očuvanju stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i bezbednosti svakog našeg građanina“ istakao je Vulin. 

  Ministar odbrane je dodao da upravo zbog toga i sve probleme, pa i probleme statusa i probleme materijalne prirode, treba rešavati u okviru čitavog bezbednosnog sektora, ne pojedinačno kao vojska, policija ili BIA, već jedinstveno. 

  „Povećanje zarada će nam sigurno mnogo značiti, ali više od svega će značiti koncept nove stambene gradnje, u kojoj će se ponovo nakon dugih decenija čekanja organizovano raditi na rešavanju stambenog pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora“, rekao je Vulin. 

  Prema njegovim rečima, država na ovaj način pokazuje koliko joj je stalo do jake i zadovoljne vojske, policije i Bezbednosno–informatvne agencije. 

  „Predsednik Republike i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić je bio jasan – hoće bezbednosni sistem, hoće bezbednosne strukture o kojima država vodi računa i koji zajedno sa svojim porodicama mogu da kažu da žive u zemlji koja ih voli i poštuje“ rekao je Vulin. 

  Direktor Bezbednosno–informativne agencije Bratislav Gašić ukazao je da ova agencija do sada nije imala uređen odnos kada je u pitanju dodela stanova i dodao da je pored povećanja plata za zaposlene, projekat zajedničke stambene gradnje veliki iskorak. 

  „Mislim da je to nešto što se posle 50 i više godina prvi put dešava u Bezbednosno–informativnoj agenciji. Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Republike koji je prepoznao važnost bezbednosnog sistema Srbije i nadam se da ćemo u narednom periodu zanoviti i neke druge resurse koji su potrebni za sve linije našega rada“ kazao je Gašić. 

  Direktor BIA je istakao da su pripadnici bezbednosnih službi zaslužni za miran život građana Republike Srbije. 

  „Toliko je značajnih događaja bilo u Srbiji u poslednjih godinu dana. Zasluge za miran život građana svakako idu na račun policije, vojske i BIA. Ne zaboravite Egzit, Guču, ne zaboravite sva dešavanja širom Srbije gde nije bilo ni najmanjeg incidenta i to je upravo zasluga pripadnika bezbednosnih struktura Srbije“ naglasio je Gašić.

  Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno–informativne agencije Bratislav Gašić razgovarali su danas o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i najavili da će sledeće godine zaposlenima u ovom sektoru plate biti povećane za 10 odsto.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Sindikati traže povećanje plata prosvetnim radnicima

  Reprezentativni sindikati u prosveti saopštili su danas da očekuju hitno zakazivanje sastanka o povećanju plata prosvetnim radnicima, jer dogovoreni, koji je trebalo da bude održan 15. jula, nije […]

  Za mesec dana 1.245 požara na otvorenom

  Pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice Davor Vidović izjavio je danas da je u prethodni mesec dana bilo 1.245 požara na otvorenom, što je iziskivalo veoma velike napore i […]