• Sve vesti

  Deo Pančeva u sredu bez vode

  Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, u sredu, 29. maja, bez vode će od 9 sati ostati Ulica Kneza Mihaila Obrenovića od Milke Markovića do Oslobođenja kao i Ulica Serdar Janka Vukotića.

  Hapšenje organizovane kriminalne grupe zbog nedozvoljenog tranzita migranata

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage, uhapsili su 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

  Arhitekta Milan Zloković u fokusu otvaranja 19. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2024

  Devetnaesta BINA biće otvorena 30. maja u 19 časova u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda, izložbom “Vila Prendić – novi pogled, novo trajanje” autorke Aleksandre Šević, koja za cilj ima približavanje stambene arhitekture međuratnog modernog pravca, njenu obnovu i prilagođavanje savremenim uslovima života, uz očuvanje vrednosti arhitekture i postulata na kojima je zasnovana.

  Sud produžio pritvor osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić

  Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu. Otac jednog od osumnjičenih biće pušten da se brani sa slobode.

  Renovira se Specijalna bolnica „Kovin“

  U Specijalnoj bolnici Kovin završeni su radovi na kompletnom renoviranju objekta u kojem je bio smešten Odsek za produženi tretman demencija, za šta je bolnica izdvojila 13.542.565,10 dinara iz sopstvenih sredstava.

 • Održan koncert duhovne muzike u Sefkerinu

  Sefkerinska crkva je u nedelju bila istovremeno i hram i koncertna dvorana. Svoje prve koncerte održali su Dečiji crkveni hor i Liturgijski hor sefkerinskog hrama „Sabor Svetog arhangela Gavrila“.

  Koliko je opasno stavljati slike dece na društvene mreže i možemo li prepoznati kada je dete žrtva

  Roditelji često nisu svesni opasnosti koja preti postavljanjem slika dece na društvenim mrežama, poručuje klinički psiholog dr Dušan Vuković. Ističe i da 80 slučajeva zlostavljanja dece ne bude prijavljeno, ali da se deca bore sa teškim posledicama. Nažalost, roditelji uglavnom tek na osnovu posledica vide da je njihovo dete žrtva. Zbog toga, naglašava, najvažnije je da decu naučimo šta je zdrava seksualnost.

  Medalje za pančevačke takmičare na državnom šampionatu u powerliftingu za seniore

  Proteklog vikenda u hali sportskog centra Rakovica u Beogradu, održan je državni šampionat u powerliftingu u kategoriji seniora. Organizator prvenstva bio je powerlifting klub Disciplina iz Beograda uz pokroviteljstvo powerlifting saveza Srbije.
  Na ovom prvenstvu pravo nastupa pored seniora imali su juniori kao i veterani do 60 godina. Učestvovalo je 105 takmičara dok je iz redova kluba dizača tegova Dinamo uspešan nastup upisalo 17. Zbog prevelikog broja takmičara, satnica nastupa bila je raspoređena u dva dana.