• Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

  Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje
  Foto: Pixabay

  Platforma sa sedištem u San Francisku saopštila je da nastoji da pojednostavi svoju politiku korišćenja bezbednosnih kamera, a da pritom daje prioritet privatnosti, preneo je Rojters.

  Jedan od šefova Airbnb-a Juniper Dauns ističe da su ove promene napravljene u konsultacijama s gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost.

  „Nastavićemo da tražimo povratne informacije kako bismo osigurali da naše politike funkcionišu u interesu naših zajednica širom sveta“, rekao je on.

  Airbnb je dozvolio upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorijama smeštajnih objekata, sve dok su lokacije kamera bile objavljene na stranici sa oglasima.

  Prema novoj politici, domaćinima će i dalje biti dozvoljeno da koriste kamere za zvono na vratima i monitore sa meračima buke, koji su dozvoljeni samo u zajedničkim prostorima, sve dok je otkrivena lokacija i prisustvo uređaja.

  Airbnb očekuje da će promena poslovne politike, koja će stupiti na snagu 30. aprila, uticati na mali broj domaćina, jer većina oglasa ne navodi da imaju unutrašnje sigurnosne kamere.

  U svom izveštaju o zaradi u četvrtom kvartalu prošlog meseca Airbnb je naveo da su rezervacije i prihodi porasli, kao i da je potražnja i dalje velika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]