• Francuska nudi azil ruskoj novinarki koja je upala u program sa transparentom

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Pariz nudi zaštitu i azil Ruskinji Marini Ovsjanikovoj, koja je upala u dnevnik ruske državne televizije sa transparentom protiv rata u Ukrajini.

  Makron je rekao da će „predložiti to rešenje na direktan i veoma konkretan način“ ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prilikom njihovog narednog telefonskog razgovora. On je osudio svako pritvaranje novinara i izrazio nadu da će situacija sa Ovsjanikovom biti razjašnjena „što je pre moguće“.

  Nezavisna ruska grupa za zaštitu ljudskih prava OVD-Info, specijalizovana za politička hapšenja, objavila je da je Ovsjanikova, koja kaže da je zaposlena na ruskoj državnoj televiziji, privedena u policiju.

  BBC je preneo da je Ovsjanikova kažnjena sa 30.000 rubalja (oko 250 evra) zbog „organizovanja nedozvoljenog masovnog događaja“.

  Sud ju je proglasio krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA.

  Po izlasku iz suda Ovsjanikova je zahvalila svima na podršci. Kako je rekla, bez sna je provela skoro dva dana, pošto je ispitivanje trajalo 14 sati, prenela ne „Nova Gazeta“.

   

  Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da Pariz nudi zaštitu i azil Ruskinji Marini Ovsjanikovoj, koja je upala u dnevnik ruske državne televizije sa transparentom protiv rata u Ukrajini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]