• Neprijatno iznenađenje za srpske turiste – ovaj dodatni trošak za smeštaj na moru više nije samo simboličan

  Na koji skriveni trošak treba obratiti pažnju prilikom planiranja letovanja? Osim cene smeštaja, puta, hrane, tu je još jedna stavka koja je sada prilično poskupela.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Neprijatno iznenađenje za srpske turiste – ovaj dodatni trošak za smeštaj na moru više nije samo simboličan
  Foto: Pixabay

  Novac za smeštaj, put, izlete, svakodnevni trošak i – za naknadu za čišćenje. Na ovu poslednju stavku ne treba zaboraviti kad je u pitanju rezervisanje letovanja. I mada nije novina da onaj od koga uzimate privatni smeštaj traži i tu naknadu za sređivanje, mnoge su ipak iznenadile trenutne cene, piše nova.rs.

  Iskustvo govori da je ta naknada prethodnih godina, posebno na AirBnb, bila 10, maksimalno 15 evra. Vlasnik smeštaja ga traži da bi apartman posle vas bio sređen kao i kad ste ušli u njega i spreman za nove goste.

  Sada jedan slučaj konkretno iz Rovinja, kako navodi korisnica društvene mreže X, pokazuje da to može da ode i na 35 evra.

  A ako pročešljate na AirBnb ponudu za hrvatsko primorje, videćete da je prosek za naknadu za čišćenje sada nešto više od 20 evra, ali da ima i dosta onih koji traže i više od 30 evra.

  U Crnoj Gori te cene idu od 10, pa do čak preko 50 evra.

  Za neke apartmane ta stavka uopšte ne postoji, ali nemojte se iznenaditi ako vas vlasnik o tome obavesti naknadno, prilikom rezervacije.

  I dok pojedini ističu da u svemu ima logike jer ljudi znaju da ostave priličan nered kad izlaze iz smeštaja, većina je neprijatno iznenađena jer, kako kažu, to nije više simboličan dodatni trošak za letovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Jak zemljotres na Kritu

  Zemljoters jačine 5,3 jedinica Rihterove skale dogodio se jutros na Kritu, saopštio je Evromediteranski seizmološki […]

  Pesma Evrovizije dogodine u Bazelu ili Ženevi

  Švajcarski javni servis SRG SSR objavio je da će se Pesma Evrovizije sledeće godine održati u Bazelu ili Ženevi. Konačna odluka o gradu koji će ugostiti evropske muzičare biće doneta do […]