• Objavljena lista najboljih čokolada sveta

    Prema najnovijem rangiranju sajta TasteAtlas, najbolje ocenjene čokolade na svetu dolaze iz Evrope, a dominiraju Italija, Francuska, Belgija i Švajcarska.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljena lista najboljih čokolada sveta
    Foto: Pixabay

    Ova lista, nazvana „Top 100 Chocolates in the World“, sastavljena je na osnovu hiljada ocena ljubitelja hrane širom sveta.

    Glasovi su analizirani uz pomoć sistema koji eliminiše botove i „patriotsko glasanje“, a posebno vrednuje ocene stručnih korisnika.
    Najbolje ocenjene čokolade za 2025. godinu (Top 5):

    – Cremino al Pistacchio – Venchi (Italija)

    – Gianduiotto – Caffarel (Italija)

    – Avelã (Haselnut Praline) – Casa do Chocolate (Brazil)

    – Ganache au Chocolat – La Maison du Chocolat (Francuska)

    – Chocolat Praliné Noisette – Jean-Paul Hévin (Francuska)

    Italijanska čokoladna tradicija – posebno proizvodi sa pistaćima i lešnicima – osvojila je vrh liste, a odmah za njom su prestižne francuske čokolaterije.

    Kako navode iz TasteAtlas‑a, cilj ovakvih rangiranja nije da se donese konačna presuda, već da se promovišu lokalne delikatese, poveća svest o tradicionalnim receptima i podstakne radoznalost među ljubiteljima hrane širom sveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Tuzla: U požaru u Domu penzionera stradalo 11 osoba

    Jedanaest osoba je stradalo u požaru koji je sinoć zahvatio deo zgrade Doma penzionera u Tuzli, dok je 35 osoba zatražilo lekarsku pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, potvrdio je […]

    Prva zemlja uvela zabranu pušenja za mlađe generacije

    Maldivi su prva država koja je uvela zabranu pušenja po generacijskom principu, za sve koji su rođeni posle 1. januara 2007. godine. Tim osobama nije dozvoljeno da kupuju ili koriste duvan, kako […]