• Papa: Žene su vešti mirotvorci, a nasilje nad njima je vredjanje Boga

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Papa Franja pohvalio je danas sposobnost žena u promovisanju mira u svetu, a nasilje nad njima je nazvao uvredom Boga.
   

  Papa je služio misu u bazilici Svetog Petra u Vatikanu na dan kada Rimokatolička crkva slavi praznik Svete Marije Bogorodice i Svetski dan mira.

  Majke „znaju kako da prevaziđu prepreke i nesuglasice i da unesu mir“, rekao je Franja.
   
  „One probleme pretvaraju u prilike za ponovno rođenje i rast. One to mogu jer znaju kako da zajedno drže različite niti života. Potrebni su nam takvi ljudi, sposobni da utkaju niti zajedništva umesto bodljikave žice sukoba i podela“, poručio je.
   
  On je pozvao sve da pojačaju napore u promovisanju majčinstva i zaštitu žena.
   
  „Povrediti ženu znači vredjati Boga, koji je od žene preuzeo čovečanstvo“, rekao je papa, misleći na hrišćansko verovanje da je Isus sin Božiji.
   
  Papa je na Tviteru, pre novogodišnje mise, naveo da svi treba da rade zajedno na izgradnji mirnijeg sveta, počevši „od mira u srcu pojedinaca i odnosa u porodici, zatim unutar društva i u okruženju, pa sve do odnosa među ljudima i nacijama“.
   
   

  Papa Franja pohvalio je danas sposobnost žena u promovisanju mira u svetu, a nasilje nad njima je nazvao uvredom Boga.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  ChatGPT slavi prvi rođendan: Evo kako je u jednoj godini promenio svet

  ChatGPT je pokrenut 30. novembra 2022. godine, označavajući početak razdoblja koje mnogi opisuju kao revolucionarno doba veštačke inteligencije. Svega nekoliko dana nakon lansiranja, ChatGPT je doživeo izuzetnu popularnost i za kratko vreme se svrstao u jedan od najpopularnijih softvera na planeti.

  Grčka povećava turističke takse

  Grčka vlada namerava da poveća turističke takse i usmeri očekivani prihod od 600 miliona evra u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis.