• Prvi put u istoriji: Predstavnik Holandije diskvalifikovan sa Pesme Evrovizije

  Holandski umetnik Jost Klajn neće nastupiti u finalu ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, saopštila je Evropska radiodifuzna unija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Prvi put u istoriji: Predstavnik Holandije diskvalifikovan sa Pesme Evrovizije
  Foto: Pixabay

  Švedska policija je istražila pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta koji se odigrao posle nastupa Josta Klajna u polufinalu u četvrtak uveče, stoji u saopštenju EBU-a.

  Dok pravni postupak teče svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi svoje učešće na takmičenju.

  „Želimo da jasno stavimo do znanja da, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen nijedn drugi izvođač ili člana delegacije“, ističe se u saopštenju.

  „Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju sigurnog i bezbednog radnog okruženja za sve učesnike na takmičenju. U svetlu ovoga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja“, zaključuje se u saopštenju koje je izdala Evropska radiodifuzna unija, organizator takmičenja..

  Veliko finale 68. Pesme Evrovizije biće održano sa 25 pesama.

  Holandski Javni servis AVROTROS se na društvenoj mreži Iks (nekada Tviter) oglasio povodom odluke EBU-a.

  „Uzeli smo u obzir diskvalifikaciju od strane EBU-a. AVROTROS smatra diskvalifikaciju nesrazmernom i šokirani smo odlukom. Duboko žalimo zbog ovoga i naknadno ćemo dati detaljnije obrazloženje“, stoji u objavi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet