• Srbin skokom preko ograde pobegao iz zatvora u Zagrebu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Biti pod budnim okom pravosudne policije nije se svidelo jednom zatvoreniku koji je danas, u sred dana, odlučio da pobedne iz ekstradicijskog istražnog zatvora u Zagrebu.

   

  Kako prenosi Jutarnji list, muškarac je brzinom munje pretrčao pedesetak metara do bele ograde koja deli Trg pravde od novog zdanja koje se još uvek gradi. I dok je on lako preskočio ogradu i zameo svaki trag, pravosudni policajac je dotrčao do ograde i popeo se na nju.

  Gledao je levo i desno ne bi li u žbunju uočio odbeglog mladića, ali uzalud.

  Kako piše list, Begunac od pravde je 33-godišnji državljanin Srbije Radivoje Saša V, koji je pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji.

  Uhapšen je 7. juna ove godine na osnovu Evropskog naloga i traži ga sud u Trstu, a reč je o čoveku koji je povezan s kolumbijskim Zalivskim klanom tzv. Clan del Golfom. Njemu i prijatelju Milanu M. (37) zagrebački sud je odredio ekstradicijski pritvor i od tada se nalaze iza zatvorskih rešetaka Remetinca.

  Saši V. se na teret tako stavlja da je pre nekog vremena primio pošiljku od 20 kilograma kokaina, da je tu drogu ukrcao u svoj automobil i predao drugim članovima organizacije. Takođe, stavlja mu se na teret da je s drugim članovima organizacije dogovarao isporuku nove pošiljke od 300 kilograma kokaina. Kao jedan od razloga da ne treba biti izručen Italiji naveo je da se protiv njega u Hrvatskoj trenutno vodi postupak zbog silovanja, koji bi onda izručenjem bio prekinut.

  Milana M.(37) italijanska policija tereti da je od nekoliko osoba u Italiji primio pet kilograma kokaina koje je prevezao do jednoga kamiona i tamo ih ostavio. Italijani njegovu ulogu navodno temelje na snimcima tajnog praćenja koje je sprovela tamošnja policija.

  Radivoje Saša V. i Milan M. su na ispitivanju negirali optužbe.

   

  Biti pod budnim okom pravosudne policije nije se svidelo jednom zatvoreniku koji je danas, u sred dana, odlučio da pobedne iz ekstradicijskog istražnog zatvora u Zagrebu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]