• Suspendovani letovi na aerodromu na Siciliji zbog nove erupcije Etne, oglasila se i Er Srbija

  Aerodrom u Kataniji, na Siciliji, objavio je da se privremeno zatvara danas zbog erupcije vulkana Etna, najvićeg aktivnog vulkana u Evropi, i pepela koji se nalazi u vazdušnom prostoru.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Suspendovani letovi na aerodromu na Siciliji zbog nove erupcije Etne, oglasila se i Er Srbija
  Foto: Pixabay

  „Pista je neupotrebljiva zbog velike padavine vulkanskog pepela. Kao posledica toga dolasci i odlasci su suspendovani“, saopštula je kompanija koja upravlja tim italijanskim aerodromom.

  Ocenjuje se da će se letovi ponovo nastaviti oko 15 sati po lokalnom vremenu.

  Iz tog razloga, Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

  Let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je prema planu trebalo da poleti danas u 11 časova i 55 minuta, odložen je za kasniji termin i prema trenutnim informacijama biće realizovan danas u 20 časova i 25 minuta po lokalnom vremenu.

  Poslednjih dana iz centralnog kratera vulkana Etna, visokog 3.324 metra, izbacuje se lava i izlaze oblaci pepela koji utiču na aerodrom u Kataniji, koja se nalazi ispod.

  Stubovi pepela dostigli su visinu od četiri i po kilometra, saopštio je juče Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV) na mreži X.

  Slike objavljene danas preko društvenih mreža pokazuju ulice u centru Katanije prekrivene debelim slojem crnog pepela, što je usporilo saobraćaj.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Očekivani radni vek u Srbiji kraći od proseka EU

  Očekivani prosečni radni vek u Evropskoj uniji je 36,9 godina, a u nekim zemljama je duži od 40 godina, dok je u Srbiji ispod proseka evropskih zemalja, saopštio je danas […]