• U kojim evropskim zemljama se najlakše, a u kojim najteže dobija državljanstvo?

  Ukoliko planirate da se preselite u neku od evropskih zemalja, lista koju je kreirala kanadska imigraciona agencija može da vam pomogne pri odluci, a donosi listu država u Evropi gde je najlakše, ali i najteže dobiti državljanstvo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U kojim evropskim zemljama se najlakše, a u kojim najteže dobija državljanstvo?
  Foto: Pixabay

  Ako imate sreće da radite na daljinu, postoji mnoštvo zemalja koje nude digitalne nomadske vize. Ipak, ako želite da se preselite u neku od evropskih zemalja, možda ćete morati da idete klasičnim putem sticanja državljanstva, a u nekim evropskim zemljama to je lakše reći nego učiniti.

  Kanadska imigraciona agencija CanadaCIS objavila je istraživanje o tome za koje je zemlje širom kontinenta najlakše (i najteže) dobiti državljanstvo. Analizirali su podatke o imigraciji Eurostata od 2009. do 2021, gledajući procente uspešnih prijava za nerezidente EU, prenosi Klix.ba.

  Dakle, koja zemlja prihvata najveći procenat nerezidenata EU? To bi bila Švedska, koja ima stopu prihvatanja od 9,3 odsto, više nego dvostruko od proseka EU. S obzirom na to da je to jedna od najsrećnijih zemalja Evrope i sveta, nije iznenađenje da ljudi žele da se presele tamo, niti da su tako dobrodošli.

  Ipak, nije svugde tako lako dobiti državljanstvo, posebno u Estoniji. Država severoistočne Evrope ima najnižu stopu prihvatanja državljanstva, od samo 0,6 odsto. Međutim, blisko je prate ostale baltičke države – Letonija je na trećem mestu sa samo 0,7 odsto, a Litvanija na četvrtom sa 0,8 odsto.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Preminuo Andreas Breme

  Legendarni nemački fudbaler Andreas Breme preminuo je danas u 64. […]

  Zemljotres pogodio Sarajevo

  Zemljotres jačine 4,2 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je Sarajevo jutros oko 9.20 sati. […]

  Najtopliji januar od kada se vodi evidencija

  Planeta nastavlja da obara rekorde. Januar 2024. godine globalno je bio najtopliji prvi mesec u godini od kako se vodi evidencija. To je osmi mesec zaredom koji obara rekorde, dok su temperature […]