• PANČEVO: Učenici škole „Stevica Jovanović“ najbolji na završnom ispitu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Protekle nedelje održani su završni ispiti za učenike osnovnih škola. Kada su pitanju pančevački maturanati, najbolji rezultat su ostvarili učenici Osnovne škole „Stevica Jovanović“. Oni su u proseku pokazali znanje vredno 21,45 bodova.  Na matematičkom testu imali su 7,26, na testu iz maternjeg jezika 7,72, a na kombinovanom testu 6,48 bodova.

    Prilično velika razlika je između njih i učenika škole „Sveti Sava“ koji su u proseku osvojili 19,90 bodova (5,94/7,58/6,37) i drugoplasirani su među pančevačkim školama. Na trećem mestu je škola „Branko Radičević“ sa 19,83 boda (5,69/7,11/7,03).

     

    Najlošije rezulate na završnom ispitu imali su učenici škole „Borisav Petrov Braca“ (11,05), „Bratstvo jedinstvo“ (14,30) i „Aksentije Maksimović“ iz Dolova (14,83).

    Rezultati su objavljeni na sajtu Ministarsva prosvete.

    Nа osnovu uspehа nа zаvršnom ispitu, đak može dа osvoji nаjviše 30 bodovа, odnosno nаjviše po 10 bodovа nа testu iz srpskog, odnosno mаternjeg jezikа, mаtemаtike i kombinovаnom testu.

    Protekle nedelje održani su završni ispiti za učenike osnovnih škola. Kada su u pitanju pančevački maturanati, najbolji rezultat su ostvarili učenici Osnovne škole „Stevica Jovanović“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]