• PANČEVO: Sednice Skupštine grada može svako da prenosi, internet prenos do leta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

     

    Godinama sednice Skupštine grada Pančeva bile su direktno prenošene na TV Pančevo. Posle je bilo i odloženih prenosa. Od januarske sednice prenosa nema, samo tv prilog. Ipak javnost rada Skupštine grada i dalje postoji.

    – Javnost rada Skupštine grada Pančeva definisana je poslovnikom. Sednice su otvorene za javnost i uz prijave i akreditacije svi mediji mogu da prisustvuju kao i zainteresovani građani. Tu se u poslovnik ništa nije menjalo, kaže predsednik Skupštine grada Tigran Kiš.

    Odbornike opozicije interesovalo je direktno zašto je TV Pančevo odustalo kao i zašto još uvek nema internet prenosa.,

    – TV Pančevo je privatni medij. Skupština ne može da utiče na uređivačku politiku te medijske kuće. A što se internet prenosa tiče, radimo na tome da osposobimo tehničke službe i preko internet i jutjuba omogućimo prenos sednice skupštine. A taj direktan prenos će moći sa internet da skine ko kod hoće. To je u planu u narednom periodu u okviru digitalizacije cele skupštine. A hoće li to neko prenositi ne zavisi od nas, objašnjava Tigran Kiš.

    Do privatizacije Skupština grada bila je osnivač RTV Pančeva. A ta firma bila je na gradskom budžetu – pa je bilo i prenosa direktnih ili odloženih. Ipak i posle privatizacije bilo je odloženih prenosa sednica.

    Pre više od godinu dana jedna sednica je prenošena i preko intereneta.

    – Nadam se da ćemo internet prenose obezbediti najkasnije pre letnje pauze u radu skupštine grada Pančeva. Uvođenje digitalne skupštine zavisi od besplatnog softvera koji još uvek ne znamo kada ćemo dobiti. Za digitalnu skupštinu biće neophodni i neki radovi u skupštinskoj sali. Ali biće i obuke odbornika, navodi predsednik Skupštine grada Pančeva.

    I do tada ipak postoji mogućnost direktnog prenosa.

    – Naravno da će bilo ko moći da prenosi sednicu skupštine iz same sale. Uslov je da se na odgovarajući način akredituju, ističe Tigran Kiš.

    Hoće li se neko na to i odlučiti, videćemo već na prvoj sednici Skupštine grada. Kada će ona biti održana još uvek nije poznato.

     

    Godinama sednice Skupštine grada Pančeva bile su direktno prenošene na TV Pančevu. Posle je bilo i odloženih prenosa. Od januarske sednice prenosa nema, samo tv prilog. Ipak javnost rada skupštine grada i dalje postoji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]