• PANČEVO: ATP legalizuje autobusku stanicu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Kako nam je potvrdio direktor gradskog prevoznika ATP-a Nebojša Gajić u toku je legalizacija glavne autobuske stanice u Pančevu. Ishod ovog procesa značajan je da bi se ova oveća imovina na centralnoj gradskoj lokaciji i opredelila vlasnički. Naime grad Pančevo je osnivač i vlasnik ATP-a, a u javnu imovinu grada mogla bi biti upisana i autobuska stanica. Legalizovana glavna stanica značajna je i sa stanovišta prošle godine donetih propisa koji uslovljavaju da stanica bude u vlasništvu onog koji njome i upravlja pa tako i stiče prihode.

     

    Pančevački urbanisti nedavno su čitav kvart čiji je deo autobuska – ponovo planirali. Sa jačanjem note stanovanja i poslovanja.

    “Iskustva izmeštanja stanica, recimo u Beogradu, govore da realizacija takvih planova ume da potraje. To su odluke koje se donose na gradskom nivou a u njima i mi imamo deo uticaja” – kaže direktor ATP-a Nebojša Gajić.

    Autobuska stanica u centru Pančeva je već više decenija kada je preseljena sa lokacije nedaleko od Tamiša. Još u vreme preseljenja objekat i lokacija su tretirani kao privremeni jer je postojao plan da autobuska stanica u stvari bude izgrađena nedaleko od železničke stanice Pančevo Glavna, poznatije kao Aerodrom.

    Grad Pančevo je osnivač i vlasnik ATP-a, a u javnu imovinu grada mogla bi biti upisana i autobuska stanica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo